Alergie

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému organismu na faktor, který je normálně neškodný. Jakákoliv látka může být alergenem- spouštěčem. Řešením není zbavit se jich kolem sebe, což ani nelze, ale posílit a především zharmonizovat imunitní systém, aby pracoval správně.

Z pohledu psychosomatiky: Dlouhodobé a zásadní zmírnění alergických potíží lze dosáhnout jedině tak, že začneme hledat a odstraňovat psychosomatickou příčinu. Konkrétní alergen (pyly, peří, roztoče atd.) funguje jen jako spouštěč, kterým se reakce rozbíhá. Alergen není skutečná příčina alergie, proto je na něj alergická jen PŘECITLIVĚLÁ osoba, ostatním lidem tatáž alergizující látka nezpůsobuje žádné zásadní potíže. Z psychosomatického hlediska alergie upozorňuje na zbytečnou duševní PŘECITLIVLOST na nějaké maličkosti, ulpívání na detailech. Během dne často chybí zdravý nadhled nad rozměrnou realitou života.

Klient by si měl uvědomit a zodpovědět otázky:

  • Na co přehnaně reaguji, na co jsem "alergický"?
  • Čeho všeho si zbytečně všímám?
  • Jakým informacím zbytečně emočně podléhám?
  • Umím říkat ne, znám své hranice?

Kraniosakrální terapie pomáhá při léčbě alergií v odstraňování vnitřní příčiny a v harmonizaci celého těla.

Co můžeme udělat pro tělo:

V prvé řadě je třeba srovnat nefungující imunitní systém jako takový, podpořit aktivní imunitní soustavu, což je hlavně slezina, lymfatický systém a mikroflóru trávicího traktu. Doporučuje se užívat vysoké dávky vitaminu C a antixydantů.

Na snížení neadekvátních reakcí imunitního systému je třeba užívat minerální látky, především vápník s hořčíkem.
Pitný režim je důležitý, čaj neutralizuje, ale je ideální pití zásadité vody.

Do stravy je vhodné zařadit vlákninu.

« předchozí článek další článek »